MVO verklaring

Jachthaven Willemsoord, gelegen aan het Noordhollands kanaal en de Waddenzee, onderkent het belang van de natuurlijke omgeving. Zorg voor het milieu is daarom een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, om zo de omgeving voor nu en in de toekomst leefbaar te houden. Jachthaven Willemsoord spant zich in om de milieueffecten die de bedrijfsactiviteiten veroorzaken zoveel mogelijk te voorkomen dan wel te beperken.

Als jachthaven willen wij het verblijf bij ons zo prettig mogelijk maken en de beste service bieden voor alles wat er bij het onderhoud van een boot komt kijken. We streven een direct en goed contact met de klant na en waarborgen de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij proberen dat op een verantwoorde en duurzame manier te doen waardoor het milieu zo min mogelijk wordt belast. Wij dragen duurzaamheid en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel. We zien dit als een vorm van respect voor onze omgeving, het prachtige vaar- en natuurgebied de Wadden. Daarbovenop doen wij onze uiterste best om vervuiling dagelijks te voorkomen en verminderen. Bij de uitbreiding van de jachthaven kiezen we bijvoorbeeld voor hout met een FSC-keurmerk. De vloeistofdichte afspuitplaats zorgt ervoor dat alle vervuilende werkzaamheden veilig kunnen gebeuren en het water van de jachthaven schoon blijft.

Bij het aanschaffen van nieuwe materialen en producten houden we steeds duurzaamheid in ons achterhoofd. Daarnaast steken wij energie in extra handelingen om milieuvervuiling te voorkomen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het ophalen en scheiden van afval, het innemen van oude accu’s en afgewerkte olie, het gebruik van sensor kranen en vermindering van het watergebruik bij de douches.

 

Naast het onderhouden van de criteria voor de Blauwe Vlag gaan wij ons aankomende jaren focussen op de Groene Wimpel. Om deze wimpel te kunnen behalen en onderhouden moeten we ons richten op extra criteria op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Er moet worden voldaan aan verplichte en optionele maatregelen met betrekking tot duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Wij ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde manier en gaan respectvol om met onze omgeving. Dat zeggen we niet alleen maar waar het kan, maken we het ook waar. We hopen dat u samen met ons wilt streven naar een betere omgang met milieu en maatschappij en een grotere zorgzaamheid en verdraagzaamheid, zodat het bij Jachthaven Willemsoord in de toekomst nog gezelliger wordt.